Wie ben ik?

Ik ben Andrea Heinemann. Ik heb al meer dan 20 jaar werkervaring als leraar in het speciaal onderwijs in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Door ervaringen met mijn eigen kinderen met dyslexie en dyscalculie heb ik een aantal jaren geleden Leerpraktijk Haren opgericht om kinderen en volwassenen met leer- en concentratieproblemen te begeleiden.

Mijn begeleiding is altijd maatwerk, afgestemd op de hulpvraag van het kind of de volwassene. Samen zoeken we naar nieuwe, andere ingangen om weer voorruit te kunnen met leren. Voor mijn aanpak gebruik ik o.a. de Davismethode als vertrekpunt. Hiervoor  heb ik een opleiding gevolgd, echter ben ik sinds juli 2021 geen officiële Daviscounselor meer. Beelddenkers leren het beste met een visueel gerichte aanpak  en met concreet materiaal dat ik de laatste jaren steeds verder heb ontwikkeld. Ik benader lezen en rekenen op een hele andere manier dan dit op school wordt gedaan. Kinderen worden hierdoor in hun kracht gezet door te ervaren dat ze dingen wel kunnen. Het zelfvertrouwen groeit en het leren gaat soms met sprongen voorruit.

Ik werk individueel in een gezellige, huiselijke omgeving, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informerend gesprek en een kijkje in mijn praktijk.

Lees hier wat klanten vinden van mijn werk.

wie ben ik